2016-04-20 15:26:51• hírek • Szatmár.ro

Mi lesz veled, Ócskapiac?

Újra a figyelem középpontjába került az Ócskapiac: a bolhapiac területének egy részét visszaigényelte és vissza is kapta egy család, ám úgy tűniká ez nem veszélyezteti a működését. Dorel Coica most a piac modernizálását ígérte meg, miután majdnem egy éve még a költöztetéséről beszélt.

A bíróság döntött, jogosan igényelték vissza az egykoron elkobozott földterületeiket azok, akik a jelenlegi Ócskapiac területén belül található parcellára tartottak igényt. Erre a keddi napon derült fény, amikor az egyik román nyelvű sajtóorgánum szellőztette meg az ügyet, a bolhapiac bezárását vizionálva.

Dorel Coica polgármester szerdán délben tartott sajtótájékoztatóján pontosított. Úgy tűnik, hogy ő is csak tegnap szerzett tudomást a dologról és sajnos nem tudta megmondani, hogy mekkora a visszaigényelt terület és az pontosan hol helyezkedik el. Azt viszont kijelentette: az ócskapiac működését nem érinti a terület visszaszolgáltatása, az örökösök pénzbeli kártérítéséről a visszaszolgáltatásokkal foglalkozó intézmény gondoskodik. Az újságírói kérdésre, miszerint volt-e már egyeztetés az illető intézmény és a visszaigénylők között, csak annyit mondott: "Biztos volt. Kellett lennie".

A polgármester kihasználta az alkalmat és politikai ellenfeleinek kritizálása mellett az Ócskapiac modernizálását is megígérte.

Érdekes kérdés azonban, hogy mi lehet a terve a bolhapiaccal a jelenlegi polgármesternek: egy évvel ezelőtt még azt ígérte, hogy mindenképpen költözni fog a piactér, lehetőleg a város szélére. Most úgy tűnik, hogy erről letett, miután a helyi RMDSZ nevében Kereskényi Gábor elnök hevesen tiltakozott a költöztetés ellen, a szatmári hagyományok sárba tiprásának nevezve az esetleges költöztetés tényét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: